Wednesday, March 22, 2017

Maaf sesiapa yang singgah ke blog saya. Blog ni dah lama ditinggalkan jadi belum dikemas.

Harap artikel yang anda baca boleh membantu. Terima kasih :D

4 CARA MUDAH UNTUK KURUS

Assalamualaikum.

Nampaknya kita semua makin hari makin dekat nak sampai bulan Ramadhon lepastu raya. Yeayyy!!
Siapa tak suka raya? Ada ke? Haha

So masa time time nak raya mestilah nak nampak gorgeous nampak slim nampak fit nampak handsome kan? Tapi benda tu semua takkan terjadi kalau hanya berniat tanpa usaha tauuuuu.

Okey, meh kita share 4 tips mudah nak kurus dengan berjaya dengan harga bajet hihi


1. ALFALFA

Alfalfa sangat penting sebenarnya untuk tubuh badan kita. Sebab Alfalfa ni banyak fungsi yang boleh membantu tubuh badan kita.

Okey kat bawah ni adalah antara kebaikan Alfalfa:



Yang paling penting Alfalfa ni untuk kurus ialah sedikit sebanyak dia boleh membantu untuk hapuskan lemak sebab Alfalfa ni adalah ejen detoks yang akan membuang toksin toksin dalam badan kita.

Toksin toksin ni adalah punca kenapa badan kita selalu lesu, mengantok, muka kusam dan banyak jerawat.


2. LECITHIN

Ini pulak adalah antara kebaikan Lecithin kalau kita amalkan.


Untuk kurus lecithin ni membantu untuk pecahkan lemak lemak yang berlebihan dalam badan kita, jadi memang sangat sangat penting kalau nak turunkan berat badan.


3. OMEGA GUARD

Siapa yang tak pernah makan Omega Guard, korang patut cuba sebab Omega Guard sangat sangat best. Kalau korang dah try mesti korang akan rasa kelainan dia hihi.

Okey jom tengok antara kebaikan Omega Guard pulak :



Omega Guard terlalu banyak kebaikan tau. Ini yang sebahagian sahaja. Okey apa pentingnya Omega untuk kurus? Omega Guard akan bantu bakar lemak lemak yang berlebihan tadi. Fungsi membakar lemak yang ada dalam Omega Guard sangat sangat tinggi jadi memang sangat berkesan untuk sesiapa yang nak kurus. Pssstt. Omega Guard ni boleh cantikkan kulit jugak tau hihi.

Okey jom bergerak ke last step laju lajuuuuuu


4. HERB-LAX

Untuk sesiapa yang dah terbiasa makan herb-lax ni mesti tak boleh tinggal. kita jamin. Sebab perut rasa selesaa sangat sangat tau kalau makan herb-lax niii.

Nah tengok kat bawah ni apa kelebihan herb-lax:


Herb-lax adalah sangat sangat penting untuk process detoks kerana Herb-lax ni bertindak untuk cuci usus kita. Usus kita kan panjang, najis kita yang dah berkumpul kat usus pun mesti banyak. Percayalah ianya sangat tebal. Najis najis lama ni, akan menghalang segala penyerapan kebaikkan dalam badan kita. Jadi kalau usus kita kotor, membazir je kita makan macam-macam supplement dan ubat untuk sihat huhu.

Okey, itu sahaja dari Balqis harini. Semoga yang nak kurus dan nak baiki sistem badan dapat manfaat daripada post ni.

Anything boleh tanya kita ye. Whatsapp sahaja bila bila masa. Kedai Shaklee kita buka 24 jam hihi


BALQIS - www.wasap.my/60147371574

#bzshaklee

Tuesday, March 14, 2017

NUTRIWHITE SKINCARE

Assalamualaikum.

Hai korang. Sekarang ni nampak macam dah ramai yang start tempah baju raya kan.
Maksudnya raya nak dekat dah la tu kannn. Eeee tak sabarnya nak rayaaaa.

Tapi korang dah bersedia ke nak pergi beraya dengan berat yang ideal dan kulit muka yang cantik?
Come on guys! Time raya mesti lah semua nak cantikkan?

Kalau korang sedang dilemma, meh kita tolong. I'M YOUR HEALTH AND BEAUTY CONSULTANT kannn? So i'm willing to help you guys.

Okey, 1st kita nak cakap pasal skincare hot giler ni. Nutriwhite Skincare by Shaklee. It's ORGANIC guys. Best sangat-sangat. Yang lagi best tahan sampai 1 tahunn wehh. Gila lah. 

 

 

Yang kat atas ni Kak Zai. Teruk dia kena chicken pox masa tu. Sampai terpaksa MC dua minggu. Memang dia sental setiap hari muka dia sampai la bersih.

Kulit jadi cerah sebab semua sel kulit mati blackhead whitehead semua habis terkeluar. Best gila. Kita pun dah cuba memang betul betul keluar blackheadnya.

Ada yang nak Nutriwhite skincare jugak?
Meh whatsapp kita laju laju.

Tekan je link kat bawah ni terus boleh whatsapp kita. Untuk sebarang pertanyan pun boleh terus whatsapp kita ye 😉

www.wasap.my/60147371574