Wednesday, June 22, 2016

1st in 2016

Assalamualaikum!
Salam satu banglasia


Well said, i've done read my old draft. kenapa jadi draft, masa tu mungkin baru tersedar, pasal hati tak payah beriye nak cerita dekat blog. hahaha. and today, aku baca balik semua dannn rasa cam malu dengan diri sendiri ditambah dengan ayat budak2 sangat, dicampur baurkan dengan ada bunga2 sikit, buat aku rasa macam nak bunuh diri selama tiga jam setengah dan berjanji akan teruskan hidup lepas lupakan pasal semua draft hampeh tu. Mangkuk ayun betul seorang bakis ni disuatu masa dahulu. Cis!

Aku nak cerita lain asalnya tapi dah baca draft2 tahun 2011 tu punya pasal, luput ingatan dan perasaan aku pada cerita asal.

Hmm, 

Hidup. Jangan terlalu berharap pada seseorang. Mungkin dia berjanji tapi belum tentu dia akan tunaikan. Yang perlu adalah teruskan kehidupan kau semampu yang boleh mengikut apa yang dah dicaturkan.

Hati. Umur belum masuk 20 sepatutnya aku tak payah nak bagi hati kat sesiapa. Perasaan, minda dan jiwa pada umur tu belum cukup dewasa untuk pegang soal hati. Tahun 2016 ni pun belum tentu hati kau dah cukup matang dan bersedia untuk menjaga hati orang lain.

Cita-cita. Masa diploma dan masa degree aku tak pernah target apa aku akan kerja sebab aku tak rasa aku tmampu untuk masuk dalam bidang kerja. Now, aku harap apa pekerjaan yang akan aku buat sentiasa dipermudahkan dan diberkati. In Sha Allah.

Get your own life without stress and take care!

No comments:

Post a Comment