Wednesday, April 10, 2013

Cinta

Assalamualaikum :)

Hari ni ana nak menulis tentang fitrah manusia iaitu cinta :)

Ramai yang tahu apa itu cinta. Ramai yang tahu macam mana nak sebut cinta. dan ramai yang tahu macam mana nak luahkan rasa cinta. tapi ramai tak yang tahu apa cinta yang sebenarnya? Haaaa

Sifat cinta itu suci, mahal, sempurna dan tinggi tarafnya. cinta yang sebenar ialah cinta yang tidak cacat atau dicacatkan.

Cinta itu :-
- Wujud sejak dilahirkan
- Bersedia
- Indah
- Mengharap balasan 
- Menakluki
- Mengetahui 
- Hidup
- Suci
- Mempesona

Bila disebut tentang cinta , semua akan terbayang couple yang berpegang tangan yang sweet sweet gitu tapi hakikat cinta itu kalau kita fikirkan balik cinta dan couple itu adalah dua perkara yang berbeza. cinta tu tak salah  dan diharuskan yang salah dan haram itu adalah couple yang buat perkara perkara haram. Nampak tak beza dia? :)

Utamakan cinta kepada Allah dan RasulNya , family dan sahabat. Bila dah tiba masanya barulah cintakan pasangan masing2 yang bergelar suami isteri. Semuanya Lillahitaala :)

Take Care ;)

2 comments:

  1. Alhamdulillah.. ukhti balqis sudah pandai membahasakan diri dengan ana.. hehe.. >_<

    ReplyDelete
  2. lama dah la syafiq. tapi jarang. huhu. atas ni saje je. hehe

    ReplyDelete