Saturday, October 13, 2012

Hujan Oh Hujan

Assalamualaikum wbt :)

Alhamdulillah aku mampu lagi duduk kat depan laptop ni dalam waktu waktu hujan camni. Kalau tak maunya aku terbongkang dah tido. Cejukkk. haha

Dari pagi sampai la ke malam. haaa. aku dengar lagi hujan renyai renyai tu. tak berenti hujan haa. Sejuk amat. Tak nak lah gi oversea. nanti sejuk sangat sangat. hahaha

Aku ni , macam banyak masa sangat ni sampai sempat update blog bagai. tadi , memang xbuat apa lah. beku. nak buat pape semua tak mengizinkan. FYP aku? selasa ni present. moga sihat sejahtera lah hendaknya. haha

Nak citer ni. Ehh , tak. nak bagitahu ni. apa? Hmm , tak tahu la apa tajuk dia dan tak tahu nak mula dari mana. Yang pasti soalan first , kenapa aku rasa aku dah sedikit berubah?

Ya Allah ,masa ni aku perlukan Ain sangat sangat * ain tolong la baca post ni untuk bagi semangat kat aku. aku rasa cam dah jauh dari Allah. Selama ni , aku berpura pura ke? Hanya sekadar pakai pakaian muslimah? MUNAFIK??  Ahh , tak. aku tak pernah terniat untuk semua tu. taknak jadi orang munafik. Nauzubillah :'( Aku nak cari redha Allah. Nak sangat ..  :(

Sampai kadang kadang beratnya lahai nak solat , nak mengaji. Tapi aku gagahkan jugak. aku kuatkan jugak. aku pujuk diri " biar terpaksa. biar tak ikhlas. asal buat , balqis" Buat jugak walau terpaksa macam apa dah. Sampai camtu sekali :'(

Nak menangis bila fikir semua ni balik. Kuang haja la setan setan yang ada kat sekeliling aku ni. Amboiii. Seronok hasut aku? Gi main jauh jauh laaa. Nak tumbuk tumbuk je setan tu rasanya. tapi xnampak plak. elok la xnampak tu. kang kalau nampak , terkejut pulak tittewww . haha

note to myself : Balqis , sedar la.. tolong.. :(

2 comments:

  1. adakalanya kite perlu merenung seketika...pikirkan kemane hala tuju kita...xpe...sy yakin awk kuat...bole hadapi suem nih :)

    sy letak balqis di bloglist sy ok :)

    ReplyDelete
  2. ni ain ni. np wei? ceh xdelah aku bkn ain. aku joe jambul,

    ReplyDelete