Tuesday, February 21, 2012

I'm Back :)

Hello Peeps..! hey , i'm back. Lama tak online sebab cam tak ada mood lah nak online.. *eh , poyo lah kau. Teringat dulu ada seorang hamba Allah ni cakap kat aku yang dia tak suka aku ada broadband sebab aku selalu online. Haa.. Tu lama aku tak online. Suka tak? Kisah plak dia aku lama tak online? hahaha..

Hari ni nak update pasal apa ek? mmm..

(10 minit kemuudian) *kisah plak aku. sejam pun xheran.. 
Ahah. dapat idea ni. Hii.. Hari tu aku tengok cerita Moment to Remember. Korang dah tengok belum? Nanti rajin2 tengok tau.. aku dah tengok 2kali kot citer ni.. Aku tak kata citer ni best tau.. Sebab citer dia slow la.. haha.. Tapi dah separuh baru cam ok citer dia. hee

Ni sinopsis cerita tu.

A career woman Soo-jin who has everything and was born with a silver spoon in her mouth gets dumped by her already-married boyfriend. She tries to get over him and forget. One day she bumps into a poor carpenter, Cheol-soo whose only goal in life is to become an architect, and she becomes attracted to him. They finally fall in love and get happily married. Now that she thinks she found the right one, she has to face the undeniable fact that she has a disease which is erasing her memories…


Bila tengok cerita tu , aku terbayang something tau. Macam mana kalau disease tu terkena kat aku? Tiba2 je. haha. Eh , suka hati aku lah. Wekkk.. haha.. ye. aku tebayang lah. Macam mana kalau aku yang ada kat tempat perempuan tu.. Apa perasaan dia nanti? Dia sedih tak yang orang selama ni sayang dia akan lupakan dia? Kalau aku plak , kalau aku ada penyakit tu.. Aku sedih kot.. Aku terpaksa lupakan orang yang aku sayang selama ni , terpaksa lupakan semua kenangan , tepaksa lupakan semua orang , terpaksa lupakan segala-galanya. Sebab aku sentiasa rindukan kenangan :)


Yang lagi sedih , lupa Allah tu siapa.. Lupa yang aku pernah jatuh cinta dengan Dia.. Sedihnyaa..! :'(

Soalan terselit..

Eh , kau ada boyfriend Balqis? 
Tak adalah. Yang ada cuma bakal suami. Insya'Allah :)




# Dari dulu aku selalu pegang ayat ni. 'Hargai dia selagi dia masih ada' . ;)


Take Care ;)