Sunday, January 22, 2012

Dunia tanpa internet

Hello peeps..! Hari ni akhirnya datanglah idea untuk mengupdate blog. Hakikat yang sebenarnya malas. haha.

Ok. apa jadi kalau dunia tanpa internet? Tanpa encik Google , tanpa Facebook , tanpa Twitter , tanpa Blog , tanpa Shopping Online , tanpa Email dan tanpa semua benda yang menggunakan internet.. Ye. Cuba bayangkan.  Mesti setiap hari posmen hantar surat kat rumah punya. Berita pun mesti lambat tahu, paling cepat pun baca surat khabar je lah. Yela, segala info kebanyakannya cari kat internet. Kalau ada apa2 berita pun kat Facebook kan , macam yang terbaru ni arwah Izwan Pilus meninggal. Aku tahu kat Facebook. Haa.. Assignment plak, camne? Selalu Google je kan. Kalau tak ada internet , maybe ramai yang ada kat library , masing2 bertimbun dengan buku.. Haha

Kan.. Maklumlah sekarang kebanyakkan bergantung dengan internet. Dengan download lagu , movie , software dan macam2 lagi. Macam mana orang dulu2 agaknya kan. Tapi alhamdulillah , mereka boleh je hidup.. Boleh je ramai kawan walaupun tak ada Facebook dan lain2 kan.. Kita ada ramai friendlist Facebook pun tak tentu lagi berkawan semuanya tu kan.. haha.. Lagi.. Wahh.. nak beli secara online bagai.. camne tu? Kalau2 xada kredit , takkan nak hantar surat kan.. kalau tak tu , post je kat wall dia.. "Wey , sorry la aku tak ada kredit. Kita chat kat sini je lah"..Pastu masa2 terluang korang yang 5 , 6 jam untuk Facebook , Twitter dan lain2 tu nak buat apa? Waa.. bayangkan2.. Dunia Tanpa Internet..

Adakah akan terjadi seperti ini ? .....




Gambar2 ihsan dari encik Google.. ;)

# Bila kita dah kembali ke rumah kekal ( kubur ) , lagi la tak ada apa2.. Elektrik pun tak ada inikan internet.  Betul2 gelap masa tu. Mana boleh nak bawak lilin atau pelita. Amal kita je yang boleh tolong kita nak terangi 'rumah' tu nanti. :)

Taking Care
;)

No comments:

Post a Comment