Thursday, December 29, 2011

:')

Ya Allah , jauhkanlah aku dari semua perkara yang tak diundang.. 
Sesungguhnya aku tak sanggup untuk menghadapinya..
Seandainya tetap hadir perkara itu..
Aku redha dengan ujianMu..
Amin..

# Semoga tiada apa yang berlaku.. :')

Sunday, December 25, 2011

Copy and Paste :)

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu ....
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
... ... ... ... ... Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah....
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? ..

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat.....
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran.. ..
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh.... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? ..

Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. .... (kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu ....
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia - Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....

Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
1... Anda - Patut ke aku biarkan teks ini tetap di sini..
2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (sebarkan ini)
3. Syaitan - Tak payahlah sebuk2 biar je disini..kalo boleh delete je

Thursday, December 22, 2011

For you

Hello peeps!! Sihatkan diri anda dengan melakukan aktivit dan senaman yang menyihatkan badan k.. ;)

Ok.. Hari ni ada mutiara kata sikit.. Hihi

try to get what you love and try to love what you got

Hari ni nak post satu video.. Lagu lama kot.. Tapi sampai sekarang aku dengar still best.. Menusuk kalbu.. HAHA.. Joke k.. Nah la dengar.. * original video klip dia cam lawak la.. haha *


For you tu sape? Untuk sape lagu ni? Untuk sape lagi? Untuk ..... korang semua lah.. Saja2 je.. Enjoy it.. :)

Take Care :)

Wednesday, December 21, 2011

Harry Potter


Wahh.. Berapa banyak kau update sehari ni? Aku dah bosan camni la jadinya.. Haha. Ni la kerja aku time cuti.. Tapi bukan setiap hari pun.. Baru je start dua minggu lepas..Alhamdulillah dah khatam untuk yang kesekian kalinya beberapa hari lepas.. Hee.. Patutnya ada 7 dalam gambar tu kan.. Tapi aku ada 5 je daripada 6 yang ada dalam gambar tu.. Lagi 2 tak berkesempatan nak ada.. Ni je lah satu-satunya 'novel' yang aku baca.. Betul novel? ada orang panggil novel.. Serius baca buku ni masyuk.. Haha.. Best2! Macam tak ada movie pulak gayanya kan.. Haha.. Ha'ah.. Betul lah tu.. Gila Harry Potter punya cerita.. Bukan gila kat Harry Potter tu.. Not my taste * bajet giler! Haha.. Sebenarnya , cerita dalam buku lain dengan cerita dalam movie.. Lari kot * kejar ar pe lagi.. Macam cerita Ombak Rindu , member aku la cakap.. Aku tak baca novel camtu.. Hee..  Tapi kalau baca lagi best kot aku rasa.. Maybe ada yang lain-lain pendapat.. Pendapat masing-masing la kan.. Kalau la buku pelajaran camni.. Khusyuk giler!! Haha

smart la pulak cover buku yang ni

p/s : Tukar2 la angin novel cinta ke 'novel' Harry Potter ;)

Take Care 
:)

Mission Accomplished!



tadaaa.. Cantik tak? Ada ciri-ciri nak jadi photographer tak? Hihi
Kalau korang cakap tak cantik , aku tetap nak kata cantik jugak.. HAHA
*klik untuk besarkan*


Ok.. Gambar kat atas tak ada kaitan langsung dengan tajuk entry kali ni.. Gambar tu saja nak menunjuk2.. Aku yang ambik.. Biasa lah tu.. Haha.. Ok..Misi yang telah berjaya diselesaikan ialah Mission Impossible Ghost Protocol.. Hee.. 


Cukup besar tak gambar? Haha..Ditakdirkan tengok cerita ni , aku ditemani seorang awek yang diberi nama Asnida.. Trimas Cik As ;) Nanti kita akan selesaikan misi yang seterusnya pulak.. Hihi.. Cerita dia yang dapat di definisi kan di sini hanyalah dengan perkataan style + smart + cool + terbaik = best gila! Haaa.. Hanya tu je yang mampu.. Aku sarankan korang tengok la... best teramat.. Daripada cerita alamak toyol yang errr.. 'best jugak' tu.. Tengok tau cerita ni.. Tau2..Layan!!! :D

Taking Care 
:)

Monday, December 19, 2011

Macam-macam


tadaa.. ahah.. comelkan.. alololo.. jeles tak? well... tapi bukan kucing aku. hehe


ni plak? sweet tak? cakap je la sweet walaupun sikit je .. ni untuk.... untuk semua lah .. :)

Balqis!!! Apa motif post benda alah ni? Kat atas ni saja2 je sebagai gambar hiasan.. Hee.. Ada cerita panas ni.. Tapi dah suam dah kot.. * entah pape la minah ni Tadi terbaca kat blog sorang blogger ni..pasal kutuk2 ni.. ish2.. mesti jeles punya pasal ni.. Tak pun tak puas hati.. Korang bacalah sendiri kat SINI kalau nak.. 

Lagi satu tadi terbaca satu benda ni.. Pasal 1433H(2012M).. Pasal nombor perdana dan angka 2012.. Berdebar-debar jugak lah baca benda ni.. Kenapa berdebar? Nah, bacalah sendiri.. :) 

p/s : Take Care ;)

Tuesday, December 13, 2011

. . .

                



:-l


Update ~ ~

Lama lagi tak update kan.. Hee.. Internet sangat lambat oh.. Aduhai.. Nak melawat blog2 lain pun tak berkesempatan.. Insya'allah next time blog2 anda akan dilawat.. :)


Haaa.. Mesti korang familiar dengan lagu ni kan.. Aku start dengar je dah terus suka lagu ni.. Sebelum keluar cerita ombak rindu kat panggung lagi.. bangga.. hoho.. :p



Nak update pasal ombak rindu.. Aku dah tengok cerita ni.. Jalan penceritaan yang tersusun.. Aku suka.. Aku tak nangis ok. Aku kental kalau korang nak tahu * poyo giler .. Haha.. Betul cakap salah seorang blogger , view dalam filem ni sangat menarik lagi2 bila matahari terbenam.. Cantik... :) Aku suka watak Maya Karin dalam cerita tu.. Dia tambah cantik pakai tudung.. Dalam cerita tu dia tabah sangat tempuhi dugaan yang datang.. Aku harap aku dapat jadi setabah tu :)

Ok .. Salam sayang dari aku buat semua..
Take Care ;)

Subhanallah  ;)

Saturday, December 3, 2011

Tag

Hello peeps!! :)
Lama tak update kan..
Sebab seakan2 kehilangan mood berblogging buat seketika .. Hee

Hari ni saja2 bukak blog dan dapat tahu yang aku telah di tag oleh seorang gadis comel  :) Thanks to her sebab membuatkan aku ada jugak bahan untuk mengupdate blog ni.. :)

Ok.. Soalan yang telah dikemukan oleh tuan punya badan beserta jawapan yang dapat diberikan dengan seikhlas hati.. wahh.. ;)

Soalan

  1. Kucing atau arnab
  2. Makanan kegemaran
  3. Facebook atau blogging
  4. Tarikh Lahir
  5. Movie or drama
  6. Hobi?
  7. Tempat paling jauh yang anda pernah pergi?
  8. Pukul berapa paling lambat anda pergi kelas?
  9. Cita-cita?
  10. Warna kegemaran?
  11. Movie seram , trailer , komedi atau romantik komedi?

Jawapan
  1. Arnab
  2. Makan je semua yang boleh dimakan ;)
  3. Blogging
  4. 7 April 1992
  5. Movie
  6. Tengok gambar , edit gambar , menulis something dan lain2
  7. Sabah 
  8. Baru keluar rumah bila kelas dah sepatutnya mula
  9. Computer Designer , Photographer
  10. Hitam , Turqoise
  11. Trailer dan komedi
Selesai. Tapi maaf sebab belum ready nak main tag2 kat orang lain. Maybe next time..;) Kepada yang main game kat atas ni , teruskan sebab game ni seronok.. ;) Tapi kalau sesiapa yang nak tag nama aku , silakan.. soalan2 anda akan dijawab k.. ;)
Thanks again to Zarina ;D

Taking Care
;)