Thursday, November 3, 2011

:: Kentut ::

Hey Guys!! Today I've got a crazy idea to update my blog.. Haha.. Nak cerita pasal kentut.. Hee.. Jangan segan2 ok.. Kita semua yang hidup di bumi ni mengeluarkan sejenis angin yang sangat dikenali dengan nama mesranya kentut.. heee...

Ok.. Let me introduce about fart atau kentut.. (sikit je la..Hee)
Antara makanan yang menjadi penyebab kentut hendak melepaskan 'diri' mereka keluar dari badan anda adalah :

  • Kacang 
  • Sayur-sayuran seperti brokoli, kubis, tauge, asparagus. 
  • Buah-buahan seperti pear, apple dan peaches. 
  • Minuman bergas dan ada kalanya jus buah-buahan 
  • Produk tenusu seperti keju, ais krim, bijirin   
Kalau anda ingin mengurangkan kekerapan pengeluaran kentut anda , anda boleh la kurangkan makan makanan yang ada kat atas ni.. k..

Anda semua dinasihatkan jangan malu sebab kentut kerana seperti yang telah dikatakan diatas , semua orang kentut.(Wahh, macam pakar motivasi plak.. adesss.. haha). Ok? Tanpa kentut , korang tahu tak yang sebenarnya korang maybe mangalami masalah kesihatan.. Ayokkk..Tapi kalau terlalu kerap kentut pun , maybe korang ada masalah kesihatan lain.. Cepat2 pergi jumpa doktor , ok? 

Kalau korang nak tahu , kentut tu tak membahayakan nyawa pun.. Kelakar plak dengar kentut tu DANGEROUS!! Haha.. Takde lah.. Just korang malu untuk tempoh jangka masa pendek je kalau terlepas kat tengah khalayak ramai , bunyi kuat plak tambah dengan bau mantap lagi.. Tapi serious la.. Kalau dapat melepaskan angin tu , memang terasa nikmat dia kot.. Masyukk!! Hahaha.. Opss! Sorry over.. Heee.. Ala.. Relax k.. Just say sorry.. :) 

Ok.. Kat bawah ni ada beberapa perkara yang mungkin boleh buat korang hilang tension.. Klik je k.. ;)

  • Rahsia Kentut- to this blogger , sorry coz ambil rahsia kentut kat blog anda.. Hee
  • Bunyi Kentut - to readers , gambar2 dia 'kotor' skit.. Kalau tak kisah , klik je k.. 
Harap korang terhibur dengan entry kali ni.. Sorry kalau ada perkataan atau ayat yang kurang menyenangkan... 

Taking Care







4 comments:

  1. hahaha mcm2 kan..

    kentut pun ada yg bau dan ada yg tidak.. yg bau tu sebabnya masa dia nk lalu tu dia tersenggol ta*k makanya berbau.. itu jenis yg nk terbuang air ler tu wakakaka...

    ReplyDelete
  2. Kentut itu memang tak sedap didengar atau dicium, tapi bagi yang kentut pasti melegakan hati dan bermanfaat bagi kesehatan. Salam sahabat.

    ReplyDelete