Monday, November 7, 2011

:: Hati :

Entry pasal hati.. Tak tahu nak describe macam mana tapi teringin sangat nak buat pasal 'hati'.. :)
Mmm... ok.. Selalu kita dengar orang cakap "Asyik nak jaga hati orang.. Penatlah! Habis hati aku ni siapa nak jaga??!!" wahh.. siap tanda seru lagi.. hee.. kan.. selalu dengar kan? Ok.. Macam ni.. Cuba kita kaitkan dengan pengorbanan.. Kita set dalam hati , kita betul2 ikhlas nak orang tu tak rasa sakit hati atau happy atau bahagia..   Tak payah tunjuk kat orang yang kita ni sakit hati demi nak jaga hati orang k..Biar orang tu tahu sendiri kalau dia ditakdirkan untuk tahu yang kita berkorban untuk dia.. Walaupun xbesar mana pengorbanan tu , maybe dia akan berfikir dan appreciate apa yang kita dah buat.. :) Selalunya , apa yang kita buat dengan hati yang ikhlas mesti akan dapat something yang more better kan.. Lagi satu , selalu2 lembutkan hati yang keras tu.. Baru la hati pun senang je sekaligus senyuman ikhlas pun akan terukir.. :)

Korang boleh baca kat link ni kalau nak tahu Tentang Hati.. klik je kat SINI. :)


~ Taking Care ~
;)

3 comments:

  1. sebenarnye hati ni kena pandai hargai.. mcmne care nk mnghargai..?? itu trpulang..

    sbb tu dlm ape pon jua perhubungan perlu saling harga menghargai..

    disitu pengertian ssbuah perhubungan mesti akn lebih bermakna.. -Real-

    ReplyDelete
  2. mulut dn perlakuan cepat sngt melukai orang...
    hati pulak cepat sngt terluka oleh perlakuan dn kata2 org laen..

    ReplyDelete