Wednesday, February 16, 2011

Pantai Bagan Lalang , Sepang Goldcoast


hari sabtu lepas , kitorang (nurul , mira , kak ana, rahil & ima) pergi bercuti kat pantai bagan lalang... WOW! best dapat tengok pantai tau.. hehe.. yelah , kat hostel mane lah ade pantai kan.. hehe...naik kereta satria hijau kak ana... sardin pun sardin lah asal dapat pergi same2.. Sampai tengah hari lepak kat rumah mira ( untung lah orang tu rumah dekat dengan pantai kan.. ;)  
pastu petang dalam pukul 3 lebih camtu (kalau tak silap aku) kitorang berangkat ke pantai... 
Pasang Khemah , nasib tak terkiyal2.. dah la orang ramai.. kalau x malu beb.. haha... pastu siap pasang khemah , amik barang2 dan tukar baju.. ready nak jalan2 kat pantai... tapi makan2 dulu sambil menikmati pemandangan pantai nan indah... hehe.
pastu baru lah ke pantai... jalan2.. kejar2 ketam kecik tu.. main2 air.. haha..
last2 xde keje , aku dengan rahil , buat 'kubu'.... tinggi lah sangat kan.. haha.. main2 pasir je.. hehe..boleh..
lepas dah siap2 solat & mandi , kitorang buat bbq.. sedapnye... haha.. makan dengan nasi putih je... pastu makan dengn sos.. memang x habis la kan... ayam dengan ikan je aku habiskan... hehe... makan kene lah sebab aku yang mencanguk bakar bende tu.. dah la 2 jam nak bakar bende tu je...sengal... hah! lagi satu sebelum bermulanya acara pembakaran ayam dan ikan tu , masalah nak nyalakan bara api lah pulak... nasib baik si saiful zaman ade , adik angkat si mira.. kot , bawak balik pastu goreng kat rumah mira je lah jawab nye.. hahahaa...
tibe time malam pulak aku dengan nurul mengayuh basikal sebab tak tau nak buat ape... haha.. ape lagi berlumba lah... lepas je turun basikal , longgar lutut gua beb... mengigil je.. hambik kau.. sakit kaki aku.. haha
tibe time tido , orang semue dah ready nak tidur ni , tapi tak boleh tido sebab ramai plak umat manusia karoeke sampai ke pagi.. siot.. so , xberape lena lah aku nak tido.. tido2 ayam je...  tambah2 pasir tu pun xempuk macam tilam kan.... 

disebabkan aku ni ade perikemanusiaan , aku upload gambar sikit nak buktikan kitorang pergi ke pantai bagan lalang tu.. kang ade plak kate aku menipu plak... hehe




















hah... tu je la gambar2 yang agak senonoh... sila lah tengok to all my follower.. (macam lah ade) ;))

memory never die.. betol x ayat tu? asal korang faham  je lah.. ;))

2 comments: