Wednesday, February 16, 2011

Pantai Bagan Lalang , Sepang Goldcoast


hari sabtu lepas , kitorang (nurul , mira , kak ana, rahil & ima) pergi bercuti kat pantai bagan lalang... WOW! best dapat tengok pantai tau.. hehe.. yelah , kat hostel mane lah ade pantai kan.. hehe...naik kereta satria hijau kak ana... sardin pun sardin lah asal dapat pergi same2.. Sampai tengah hari lepak kat rumah mira ( untung lah orang tu rumah dekat dengan pantai kan.. ;)  
pastu petang dalam pukul 3 lebih camtu (kalau tak silap aku) kitorang berangkat ke pantai... 
Pasang Khemah , nasib tak terkiyal2.. dah la orang ramai.. kalau x malu beb.. haha... pastu siap pasang khemah , amik barang2 dan tukar baju.. ready nak jalan2 kat pantai... tapi makan2 dulu sambil menikmati pemandangan pantai nan indah... hehe.
pastu baru lah ke pantai... jalan2.. kejar2 ketam kecik tu.. main2 air.. haha..
last2 xde keje , aku dengan rahil , buat 'kubu'.... tinggi lah sangat kan.. haha.. main2 pasir je.. hehe..boleh..
lepas dah siap2 solat & mandi , kitorang buat bbq.. sedapnye... haha.. makan dengan nasi putih je... pastu makan dengn sos.. memang x habis la kan... ayam dengan ikan je aku habiskan... hehe... makan kene lah sebab aku yang mencanguk bakar bende tu.. dah la 2 jam nak bakar bende tu je...sengal... hah! lagi satu sebelum bermulanya acara pembakaran ayam dan ikan tu , masalah nak nyalakan bara api lah pulak... nasib baik si saiful zaman ade , adik angkat si mira.. kot , bawak balik pastu goreng kat rumah mira je lah jawab nye.. hahahaa...
tibe time malam pulak aku dengan nurul mengayuh basikal sebab tak tau nak buat ape... haha.. ape lagi berlumba lah... lepas je turun basikal , longgar lutut gua beb... mengigil je.. hambik kau.. sakit kaki aku.. haha
tibe time tido , orang semue dah ready nak tidur ni , tapi tak boleh tido sebab ramai plak umat manusia karoeke sampai ke pagi.. siot.. so , xberape lena lah aku nak tido.. tido2 ayam je...  tambah2 pasir tu pun xempuk macam tilam kan.... 

disebabkan aku ni ade perikemanusiaan , aku upload gambar sikit nak buktikan kitorang pergi ke pantai bagan lalang tu.. kang ade plak kate aku menipu plak... hehe




















hah... tu je la gambar2 yang agak senonoh... sila lah tengok to all my follower.. (macam lah ade) ;))

memory never die.. betol x ayat tu? asal korang faham  je lah.. ;))

Sunday, February 13, 2011

Member2 Section 13 ( Sem 2 )

Sape ni? ni adalah member2 aku untuk sem ni... kalau dulu kami sentiasa berlima , tapi sekarang kami berempat... dulu , section 23 selalu together2 dengan mira , rahil , atul & ishya.. tapi sekarang atul & mira dah tak same kelas dengan kitorang dah.. atul masuk section 14 , kelas dak2 pandai.. dekan lah katekan... ;))  mira pulak masuk section 12.. so , agak susah la nak same2 macam dulu lagi.. tapi selalu je jumpe atul sebab ade 2 kelas aku gabung dengan kelas die.. mira la yang susah sikit nak jumpe... sem 2 ni , aku still lagi dengan ishya & rahil tapi tambah lagi sorang minah ni.. asnida mat aziz atau lebih mudah dipanggil nida... dulu die section 24 , macam mane kenal? aku pon tak tau.. maybe sebab member2 aku kawan dengan member2 die kot.. die kate die kenal aku... aku? mane kenal die.. hehehe... tapi sekarang dah jadi kawan baik tau.. ;))
ni aku upload gambar dak2 ni...





keep our friendship ever... love them... ;)

Monday, February 7, 2011

Berkumpul di Rumah Rahil untuk Siapkan Assignment OOP

Daripada pukul 8 sampai la sekarang.. dah pukul 12.45 ni... kitorang duduk je kat bilik rahil ni.. buat ape?
nak siapkan assignment... huhu..
ni la budak2 yang ade kat rumah rahil ni haa... 
-Ishya
-Nida
-Atul
-Teha
-Rahil
-Balqis (aku lah tu) ;)

masing2 dah pening kepale nak buat bende ni... haha...  sampai tertidur2 aku...
hehe...

Tapi dah siap je.. nak tinggal hantar je... 
Fuhh!! lega siot!! haha

tu je... (aku takde keje ni)
;))

Friday, February 4, 2011

Rayau!


Duduk kat asrama "tercinta" memang bosan.. lagi2 jarang balik ke kampung.. berjauhan dengan keluarga yang dirindui.. ish.. tak tau nak cakap camne.. huhu...
Akhirnya aku dan rakan2 yang sama2 mengharungi suka dan duka menetap di tempat asing buat sementare ni membuat keputusan yang agak2 bernas dan muktamad iaitu keluar berjalan jalan...haha... Ayat nak macam novel je kan.. haha

Tapi betul , memang tu je la kerje kitorang kalau tak tau nak buat ape... Kitorang keluar sebab nak pergi jalan2 semata mata.. tapi kitorang memang la jarang nak keluarkan duit untuk membeli belah.. bukan kitorang tak nak ,tapi duit tu tak nak keluar... kalau dah keluar , cepat2 masuk balik ke tempat asal... malu sangat agak nya.. haha

Tapi kawan aku yang sorang ni pulak , memang senang sangat nak keluarkan duit... ish2... duit die macam air.. kalau orang tengah haus minum air , haa macam tu lah cepatnye habis duit kawan aku yang sorang ni... Sape? lupe plak nak bagi tau orangnye... Nazatul Farahin Azman.. atau lebih dikenali dengan atul... budak Kota Tinggi ,Johor. Dia ni budak same kos dengan aku.. kitorang pernah 1 kelas.. so , kira rapat jugak la...

Kat bawah ni ade la sikit aku masukkan gambar kitorang gi merayau... nak masukkan semua , internet tak payah kate la... siput lagi laju.. hehe..


Atul & Mira


Mira


Nurul


Aku

Mira

Nurul

;))

New Friends Since Entered in KPTM KL

Mira Farhana binti Hashim...


sape ni?? housemate aku yang same2 registered at kptm...Lawa orangnye.. Ade 3 orang adik beradik.. Ditakdirkan menjadi anak yang ke 2... Dulu sekolah kat Teknik Ampangan, Seremban.. Sebelah sekolah aku je.. tapi tak pernah pulak nak terjumpe.. huhu..asal dari Sepang , Selangor.. Ambik kos Human Resources (HR). Lahirnya pada 7 Februari 1992.. umur same dengan aku tapi nampak macam 16 pon ade.. haha..Perangai giler2 + kurang matang boleh tahan.. tapi kadang2 macam nak bagi penampar pun ade gak.. haha

Wan Nurul Izzati....


Sape yang comey ni?? Haha ... ni pun housemate aku jugak... tapi lambat sikit lah coz second intake student... asalnye dari Pasir Puteh , Kelantan.. Slalu dengar die kecek klate dah faham dah aku bahase diorang ni.. :) ade 5 orang adik bradik dan ditakdirkan menjadi anak yang kedua jugak...Sebelum ni die dah amik diploma kat UniKL kos pharmacy tapi die amik diploma lagi skali kat KPTM ... sebab ape die buat camtu , aku belum tanye die dengan detail lagi... hehe.. kat KPTM die amik kos TESL.. Lahirnye dia pada 27 Julai 1989.. Perangai pun gile2 jugak... terbaik dalam mengenakan orang.. haha

Kiranya diorang ni boleh la in dengan perangai aku kalau nak dibandingkan dengan orang yang serius melampau tu.. aku pun rase cam nak tampar2 je muke die.. haha
Yela... hidup ni kan , kene la bergumbira sikit.. kalau asyik nak serius je orang pun nak takut nak kawan dengan kita kan?? So , Happy Go Lucky la sikit... ;))







Ni la antara gambar aku dan diorang.... Hopes , Friend until the END... love them...